Dette er et 5-ugers kursus for dig, der gerne vil reducere din fertilitetsstress.
Voldsomme følelsesmæssige reaktioner er almindelige under fertilitetsforløb, og kurset vil præsenteret dig for psykologiske metoder, der kan hjælpe dig til at trives bedre, mens du er i fertilitetsbehandling.
Hvem er kurset for?
- For dig, der skal til at starte i fertilitetsbehandling eller lige er gået i gang, og som begynder at kunne mærke, at det påvirker dig psykisk.
- For dig, der er i fertilitetsbehandling og oplever, at det rent psykisk er svært at holde ud.
Hvad er de overordnede mål for kurset?
- At du får en forståelse for, at fertilitetsstress er anderledes end andre slags stress. Det er ikke dig, der reagerer forkert eller for voldsomt.
- At du får konkrete redskaber til at håndtere de voldsomme følelsesmæssige reaktioner.
- At du skal kunne leve under fertilitetsforløbet og ikke bare overleve.
Hvad lærer du på kurset?
Kurset indeholder mange af de samme metoder, som jeg bruger i mine individuelle terapiforløb. Metoder, jeg har set virke i praksis. Kursets indhold er baseret på den psykologiske forskning, der findes på fertilitetsområdet, men også på viden fra evolutionspsykologi og neurovidenskab. På kurset benyttes metoder fra evidensbaserede terapiretninger: Kognitiv adfærdsterapi, compassionfokuseret terapi og EMDR-ressourcing.
Du vil blive præsenteret for konkrete øvelser og redskaber, du kan afprøve i praksis mellem undervisningsgangene, og du vil også få metoder til at træne din evne til at regulere og berolige nervesystemet, hvilket vi arbejder med under hele kurset.
Hvilke konkrete emner skal vi arbejde med?
Modul 1: Fertilitetsstress – Formålet er at forstå den følelsesmæssige rutchebane under fertilitetsbehandlingen, og hvad der, psykologisk set, er på spil.
Modul 2: Bekymringer, angst og udmattelse – Formået er at skabe ro, når som helst det er muligt, og at mindske angst og udmattelse.
Modul 3: Selvkritik og negative forudsigelser – Målet er mindre selvkritik og at kunne behandle dig selv lige så ordentligt, som du behandler andre.
Modul 4: Sorg og reaktioner på gentagen sorg – Målet er, at du kan tage omsorgsfuldt hånd om din sorgreaktion.
Modul 5: Parforholdet – Målet er, at I forstår jeres forskellige reaktioner bedre og finder veje til god kommunikation og samvær.
Modul 6: Andre mennesker – Målet er, at du kan få den støtte fra andre, du har brug for, og også at du kan håndtere de følelser, der rammer, når andre bliver gravide og får børn.
Du får en optagelse af undervisningen efterfølgende, hvis du vil se undervisningen igen, eller hvis du gerne vil bruge mere tid på nogle af øvelserne. Netop fordi nogle af temaerne kan være sårbare, er det vigtigt, at du selv har mulighed for at styre tempoet eller måske bare se en lille bid ad gangen.
Hvornår begynder kurset?
I løbet af 5 uger mødes vi i alt 6 gange – 5 gange, der er for kvinden (eller den i forholdet, der forsøger at blive gravid), plus en undervisningsgang, der er for jer begge i forholdet.
Næste kursus afholdes i løbet af april og maj:
Torsdag den 4/4 kl. 14.00-16.00
Torsdag den 11/4 kl. 14.00-16.00
Torsdag den 18/4 kl. 14.00-16.00
Torsdag den 25/4 kl. 14.00-16.00
Tirsdag den 30/4 kl. 20.00-22.00 (Denne gang både dig og din partner)
Torsdag den 2/5 kl. 14.00-16.00
Hvor afholdes kurset?
Kurset afholdes live online med 6 undervisningsgange på Zoom. Du kan være med, uanset hvor i landet du befinder dig. Al undervisningen optages, så hvis du ikke har mulighed for at deltage live, kan du se det senere, når det passer dig.
Hvem er underviseren på kurset?
Underviseren er psykolog Ann Suhl Kristensen, der er specialiseret i de forskellige psykiske vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med fertilitet, graviditet, fødsel og barsel.
Hvad koster det at deltage?
Prisen for kurset er 2.850 kr.
Hvis du har tilmeldt dig kurset, men af den ene eller anden grund ikke har brug for at deltage alligevel – fx hvis du er blevet gravid, før kurset begynder – har du mulighed for at melde fra og få pengene retur helt indtil dagen før kurset begynder (Onsdag den 3/4).
Tilmelding
Hvis du har spørgsmål eller gerne vil høre mere om kurset, er du meget velkommen til at sende mig en e-mail på ann@suhl.dk.
Hvis du ønsker at tilmelde dig kurset, kan du gøre det via linket herunder. Der er begrænset plads på holdet (20 pladser).