Om Ann

Psykolog Ann Suhl Kristensen

Ph.d., specialpsykolog i psykiatri og specialist i psykoterapi

Jeg har arbejdet som psykolog siden 2003 og har fra 2017 specialiseret mig i de psykiske udfordringer, der kan opstå i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel. Jeg tilbyder psykologbehandling på min klinik i Herning og online, samt kurser og workshops.

Mit mål med “fertilitetspsykologen” er at sætte fokus på den psykologiske side af fertilitetsbehandlingen og give dig konkrete redskaber til at mindske stress under fertilitetsbehandlingen.

Min egen historie:

Jeg har selv været i fertilitetsbehandling i 2012-2013 og igen i 2015. Det var en meget særlig proces at være i og en usædvanlig oplevelse for mig – Jeg kunne ikke forestille mig, hvordan det ville være, før jeg var i det. Jeg havde læst op på, hvad der skulle ske, hvad det ville kræve af mig, og hvor store chancerne ville være for graviditet i min alder. Så jeg havde forberedt mig. Men selve oplevelsen var jeg ikke forberedt på. Der var en stor kontrast mellem det, jeg rationelt forstod, og den følelsesmæssige rutchebane, der kørte med mig – De store følelsesmæssige svingninger mellem håb og fortvivlelse. Jeg havde ikke regnet med at blive så følelsesmæssigt påvirket af fertilitetsbehandlingen.

Jeg har som psykolog specialiseret mig i de psykiske vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med graviditet, fødsel og det at blive mor. I arbejdet med kvinder, der er i fertilitetsbehandling, med kvinder der er gravide, og med kvinder der har mistet, er det blevet mere og mere tydeligt for mig, at de psykiske reaktioner i forbindelse med at blive mor, er meget forskellige fra de psykiske reaktioner, der opstår på andre tidspunkter af livet. Det har givet mig en dybere forståelse af, hvad det er, der egentligt sker i et menneske, der er i fertilitetsbehandling.

At ønske sig et barn er ikke det samme som at ønske sig en ny bil eller et nyt job. Det er ikke bare et præstigeprojekt eller en norm, der er os påtvunget af samfundet. Det handler om moderskab og et instinktivt behov for at give omsorg og kærlighed til vores barn; At passe på det og beskytte det. Og vi elsker vores barn, selv før vi har mødt det. Tilknytningen til barnet findes længe, før barnet fødes.
Vi er (gudskelov) ikke skabt til at forholde os neutralt til vores børn. Derfor er det ikke muligt bare at lade være med at tænke på, at man er i gang med at skabe et barn. Den negative graviditetstest rammer hårdt, fordi der allerede er skabt en tilknytning til det barn, der skulle have været. Der er ingen pytknap.

Psykologfaglig erfaring og uddannelse:

Før jeg åbnede egen praksis i 2017, hvor jeg hjælper med de psykiske vanskeligheder, der kan opstå i forbindelse med graviditet, fødsel og barsel, arbejdede jeg 15 år indenfor psykiatrien. Derfra har jeg stor erfaring med udredning af psykiske lidelser og med behandling af angst, traumer og depression.

Jeg er autoriseret psykolog og har både en efteruddannelse som specialpsykolog i psykiatri og som specialist i psykoterapi.
Gennem årene har jeg videreuddannet mig indenfor forskellige psykologiske behandlingsmetoder og terapiretninger, bl.a. kognitiv adfærdsterapi og compassionfokuseret terapi. Jeg har også en efteruddannelse i fertilitetsrådgivning og i behandling af traumer.

Udover at være uddannet psykolog har jeg en masteruddannelse i affektive lidelser og har lavet en ph.d.-afhandling om angst. Det er vigtigt for mig at have et videnskabeligt fundament for det, jeg laver. Så du må ikke blive alt for overrasket, hvis det ind imellem kan blive lidt nørdet her på siden. Jeg lover at gøre mit bedste for at formidle viden om den psykologiske side af fertilitetsbehandlingen, så det bliver brugbart for dig, der er i fertilitetsbehandling.

Hvis du har spørgsmål, eller der er et særligt emne, du gerne vil læse mere om på bloggen, må du meget gerne sende mig en mail på ann@suhl.dk